30 april 2007

DE THRILLER

Het was een thriller gisteren, de trio-opvoering van Ajax, AZ en PSV om uit te vechten wie nu precies de landskampioen was. Voor de verandering eens zeer goed in beeld gebracht door TIEN.
Vooral door het uitzenden van de juiste details. Later, bij de wedstrijd Feyenoord-Heerenveen was dat bijvoorbeeld de minutenlange close-up van de huilende Van Hooijdonck. Hij moest nog doorspelen, maar het werd zwaar verliezen. Hij ging nog in een muurtje staan, de tranen stroomden hem uit het gezicht, en ja hoor, over zijn hoofd vloog ook de volgende bal er weer in. Zelden iemand gezien die zich zo verslagen weet.

Maar het prachtigste was toch Ronald Koeman die kampioen geworden was, op het veld stond temidden van kokend enthousiasme en alleen maar met de allergrootste liefde over Philip Cocu kon spreken. Zijn hart stroomde over toen hij vertelde hoe Cocu na zijn kampioenschapwinnende doelpunt naar hem toe was gekomen om te zeggen: 'Deze is ook voor jou.'
Koeman, die heus nog steeds serieus onder vuur ligt, stamelde stralend: 'Philip was een jonge god! Philip was vandaag een jonge god!'

En daarna kwam Cocu voor de camera melden dat hij stopt bij PSV. Prachtig, alles samen. Rijk, dramatisch, episch, ontroerend.