07 september 2006



CAMERON CLAPP

Binnenkort begint dit weblog officieel - aanstaande zaterdag, 9 september, vertrek ik naar Berlijn om daar het Literaturfestival mee te maken. Ik zal van daaruit proberen te posten, en dus zal het onvermijdelijk wel over boeken en Berlijn gaan.
Maar er gebeurt nog zoveel meer.
Gisteravond bijvoorbeeld zag ik een held op tv. Hij heet Cameron Clapp en hij was te gast bij nota bene Jensen (vreselijkste der vreselijken). Maar deze Cameron heeft hij dan maar mooi gevonden -
Cameron Clapp is een jongen van 20 die vijf jaar geleden aangereden werd door een trein en zijn beide benen en een arm verloor. In plaats van de verwachting te volgen (99 % van de rest van zijn leven in een rolstoel doorbrengen) besloot Cameron weer te leren lopen. Nu heeft hij protheses waarmee hij dat inderdaad doet, maar méér dan dat: hij is een atleet die de 100 meter in twintig seconden rent.
Veel belangrijker is dat hij een vrolijke, wijze jongen is geworden, lichtelijk hyperactief, en dat hij zijn leven na zijn ongeluk veel leuker en rijker noemt dan het had kunnen zijn zónder.
Hij reist de hele wereld af om te praten met mensen die in eenzelfde situatie zitten (gewonde militairen bijvoorbeeld), vertelt zijn verhaal op medische congressen en is een vuur van energie en positiviteit.
Wie heeft het ook gezien?
Kijk anders even op www.cameronclapp.com.