23 februari 2007

CANADA DAG 3 (1)

Ik heb de geweldigste dag gehad die je kunt bedenken. Ik ben naar een ranch geweest, ik heb zelfgemaakte wijn gedronken bij een religieuze kolonie en ik heb een curlingwedstrijd live gezien. Ik ben gelukkig.

De ranch is de McIntyre Ranch, een van de allergrootste van Canada. Er lopen 2200 koeien rond, Herefords en Red Angus (ter jouwer info, Bibi), en we zijn in een jeep urenlang gaan rijden over het gigantische ranchterrein (groter dan Rotterdam). Ik heb fenomenale foto's kunnen maken, in een kudde Red Angus gestaan, de 'branding corrals' gezien, herten bekeken (van heel dichtbij) en.... coyotes!!!!!

Het was net alsof ik in de boeken van Annie Proulx verzeild was geraakt.

De bijgaande foto is niet van mij, en bovendien niet in de winter genomen, maar je krijgt een idee.

Ik moet en zal er meer over vertellen (vooral als ik mijn foto's kan uploaden), maar reken maar dat ik vaak heb gedacht: was Bibi er maar bij, onze koeienboekenschrijfster. En Marleen Felius, internationaal koeienspecialist.

Hier wel alvast de website van de ranch.

Morgen gaan mijn broer en ik samen met zijn kinderen een paar dagen naar Edmonton (5 uur rijden). De kinderen mogen het programma bepalen, dus veel amusementsparken en zwembaden. En dat terwijl ik ook nog moet vertellen over de andere ongelooflijke dingen die ik vandaag deed. Oh, hoe moet dat nou? Het komt. Ik beloof het, het komt.