13 februari 2007

DAVID EN ROMY

Gisteravond zagen we bij DE WERELD DRAAIT DOOR een zeer aangeslagen filmproducent San Fu Maltha praten over zijn vermiste zoon David. Vanochtend lazen gelukkig we op internet dat David terug is.

David (14) liep samen met zijn vriendinnetje Romy (13) weg van huis en bleef 5 dagen weg. Er werd in die dagen slechts één sms'je gestuurd: ALLES GAAT GOED!!!! DAVID. Een bericht dat zijn vader niet als in de stijl van zijn zoon geschreven herkende.

Ik vraag me af wat dit allemaal in het leven van David en Romy zal betekenen. Gelukkig zijn er geen verdere details over het hoe en waarom van het weglopen bekend geworden.
Het kan een liefdesactie geweest zijn, het kan onvrede thuis geweest zijn, het kan toch gedeeltelijk een misdrijf zijn geweest. In elk geval is het een verhaal dat menig jeugdboekenschrijver zou willen opschrijven.

Hoe gaat het nu thuis? Stel dat er een verstoorde thuisrelatie was, komt dat dan nu weer goed? Bleek het weglopen een zegen? Of wordt het juist erger? En als het een liefdesactie was - blijft de liefde dan in stand? Of wordt die nu juist extra getest?
En hoe komen David en Romy nu op school terug? Als mikpunt? Als helden?

Ik wou eigenlijk maar dàt een jeugdboekenschrijver dit verzonnen had. Dan was het tenminste een verhaal.
Nu is het vooral hopen dat het geen verhaal wordt. Dat het niet opgeschreven, niet verfilmd, niet aan de buitenwacht verteld wordt. Het lijkt me dat alleen op die manier David, Romy en hun ouders alles wat er nu gebeurd is rustig met elkaar kunnen bekijken en met de meest juiste kant naar de zon toe gedraaid kunnen opbergen.

Ik wens iedereen veel geheimhouding toe. Hoe graag we het ook willen weten. Dag David en Romy, het aller-, allerbeste!