26 februari 2007

ZATERDAG IN EDMONTON


Het is maandag, ik weet het. Maar toch nog even bloggen over eergisteren. Toen gingen we met neefje en nichtje naar de grote West Edmonton Mall en in die mall naar het gigantische Water Park, zie foto.

Er zijn een stuk of tien 'slides', glijbanen op allerlei niveaus. Sommige daarvan zijn duizelingwekkend hoog en nemen duizelingwekkende bochten met een duizelingwekkend golf water er in, waardoor je met een duizelingwekkende vaart duizelingwekkend bruisend een bassinnetje in geschoten wordt.

Ik heb het meegemaakt. Dat is het voordeel van met kinderen zijn. Normaal gesproken zou ik dit noooooit gedaan hebben, maar nu was het very uncool om te weigeren. En eerlijk is eerlijk, ik vond het leuk!

Er was ook een enorm zwembad bij. Om de zoveel tijd gaat er een toeter af, en dan komen de golven. Hoge golven.
En vanuit het zwembad heb je uitzicht op de bungee-jump-toren, zodat er af en toe voor je ogen iemand roekeloos hangt te bungelen.

De middag eindigde overigens 'pretty amazing': opeens werd iedereen het grote bad uitgestuurd (wij stonden net aan de zijkant op een attractie te wachten). De badjuffen zwaaiden geagiteerd met met hun armen. 'Out! Out! Out!'
Even later zagen we de reden: iemand had zich, qua grote behoefte, in het water niet in kunnen houden.
Waarop 'het grootste water park' dan toch vrij kwetsbaar bleek.