28 januari 2007

HOE HET IS EEN PRIJS TE WINNEN - LIVE!

Een van de geweldigste jeugdboeken die ik ooit las is HET GROTE MISSCHIEN, het debuut van John Green. Met dat boek won Green vorig jaar de Michael Printz Award, de meest prestigieuze prijs voor jeugdboeken die je in de Verenigde Staten kunt winnen.
Onlangs verscheen zijn tweede boek, AN ABUNDANCE OF KATHERINES, dat gelukkig elk moment in het Nederlands kan uitkomen, bij Lemniscaat (als 19 KEER KATHERINE).

Maar John Green is ook groots in zijn weblog. En in zijn videolog!
Want sinds kort houdt John samen met zijn broer Hank Green elke dag een soort filmpjes-competitie onder de titel BROTHERHOOD 2.0. Via Greens site www.sparksflyup.com is dat allemaal dagelijks te volgen.
Heel hilarisch, en verslavend, en vaak grote flauwekul.

MAAR vorige week hoorde Green dat hij dit jaar wéér op de lijst van de Michael Printz staat, hij kreeg een honor-vermelding, zoiets als een zilveren award (er zijn er 4 van, en er is 1 gouden winnaar, dit jaar dus iemand anders).
In elk geval was zijn vrouw zo slim om hem te filmen terwijl hij aan de telefoon hoort dat hij de prijs wint.

Het is geweldig om te zien, en ja, voor iedereen die wil weten hoe het is om te horen dat je een prijs hebt gewonnen: het gaat precies zo.

Het filmpje begint overigens met een zeer grappig T-shirt, dat John van zijn broer opgestuurd heeft gekregen. Lees de tekst (zo'n T-shirt wil ik ook!). Maar het gaat dus om eventjes daarná. Klik en kijk hier...

(En haal John Greens boeken. Snel!)