14 november 2006

LITTLE MISS SUNSHINE

Ik kan het ook niet helpen, hier komt alweer een filmtip.
Ik zag vandaag LITTLE MISS SUNSHINE. Een heerlijke film voor als je zin hebt in een lichte, warme, ontroerende en vooral grappige anderhalf uur.
De ster van de film is de zevenjarige Olive die dolgraag Little Miss Sunshine wil worden en daartoe haar hele familie (moeder, stiefvader, opa, moeilijke puberbroer en suïcidale oom) twee Amerikaanse staten ver meesleept, naar een schoonheidswedstrijd voor kinderen.

Met elk van de familieleden gebeurt wel iets gedenkwaardigs, ieder heeft zijn eigen verhaallijntje en de schrijver van deze film heeft heel knap werk geleverd.
Het leuke is dat je voortdurend zit te lachen, maar niet om van die opgelegde 'jokes'. De scene (helemaal aan het begin) waarin de oom tijdens het avondeten aan de kleine Olive uitlegt waarom hij zelfmoord wilde plegen is bijvoorbeeld erg komisch. Terwijl er geen grappen worden gemaakt.


Er is nog wel een running gag. Maar dat is dan ook echt een running gag: de familie reist in een oud VW-busje dat niet kan starten. En dus moet iedereen steeds helpen duwen en dan hard rennen om aan boord te komen. Zie foto.
En zie dus ook de film!