08 november 2006

VERDONK EN VERHULST

Het is niet leuk om het nog al te veel over Minister Verdonk te hebben, en toen ik haar gisteren bij Pauw en Witteman zag leek ze eerst vrij redelijk, beheerst en misschien zelfs genuanceerd.
Maar toen frommelde ze het zomaar even tussendoor, echt waar. Dit: 'Niet meer dan 10 procent van de vluchtelingen zijn échte vluchtelingen, voor de rest zijn het geldzoekers.' Het schoot er zomaar tussendoor en ook P&W reageerden er niet op. Natuurlijk zijn er geldzoekers, maar van alle asielzoekers maar TIEN PROCENT échte vluchtelingen? Hoe kan een minister dat nu zeggen? Dat kan niet waar zijn en het is niet waar. Zou ze haar eigen dossiers wel lezen?
Na deze verspreking (want dat moet het geweest zijn) werd het trouwens steeds erger wat ze zei.

Overigens: lees het dunne boek PROBLEMSKI HOTEL van Dimitri Verhulst. Een pocket (7 euro) die Verhulst schreef nadat hij een tijdje in een asielzoekerscentrum verbleef. Geen pure non-fictie, maar Verhulst schrijft achterin het boek wel: 'Om misverstanden te vermijden voel ik mij genoopt te melden dat zowat de helft van deze verhalen verzonnen is, en dat geen enkel verhaal een leugen bevat.' Aanbevolen.