25 december 2006

T SCHAEP


Vergis ik me, of is T SCHAEP MET DE VIJF POOTEN de grootste eindejaarshit van de televisie? Feit is in elk geval dat ik van de ene verbazing in de andere val als ik ernaar kijk. Bij dit programma heeft de een de ander opgestuwd in geweldig presteren, dat is duidelijk.

Allereerst de acteurs: Loes Luca, Pierre Bokma, Carry Tefsen, Marc-Marie Huijbrechts en Georgina Verbaan: ze schitteren allemáál. Elke scène is raak, in elke dialoog valt wel iets te grinniken. Het is een genot om deze acteurs aan het werk te zien.

Maar ook de regie en de teksten zijn formidabel. Het geheel zit boordevol met gein. Met ingehouden gein, waardoor het allemaal des te beter aankomt. Frank Houtappels heeft ongelooflijk goed werk geleverd door de serie, op basis van de teksten van Eli Asser, compleet in z'n waarde te laten, maar toch op de juiste momenten bij te punten.
De liedjes zijn voortreffelijk in beeld gebracht, en als er dan ook nog een heerlijke bijrol van Adèle Bloemendaal is dan kan het niet meer stuk. Het enige jammere is dat er slechts acht afleveringen zijn...

Kijk. Kijk. Kijk. Want T SCHAEP hoort bij het beste dat de Nederlandse televisie te bieden heeft.