27 oktober 2006

De hoeksteen van Canna (Ludo)


Een duidelijk verzoek van Kees: "Ludo, regel jij de gezinssamenstelling?". Een lastige klus, een hete aardappel wellicht? Ach, knopen zijn er om doorgehakt te worden. We willen toch met elkaar de nieuwe bewoners van het eiland Canna worden.
De feiten:
- er is plaats voor 2 nieuwe gezinnen
- iedereen moet in ieder geval praktische vaardigheden bezitten
- de gezinssamenstelling moet Rooms-Katholiekproof zijn

Nou ja, daar komt ie dan:

Gezin 1:
Bibi: first lady van Nederland en de inmiddels gekolonialiseerde Binnen Hebryden -De Holland Atlantische Eilandengroep-. Getrouwd met Jan Peter Balkenende. Minister-President, die noodgedwongen in Nederland achterblijft. Weduwe van Paul Biegel -RK-proof, want een weduwe mag wel 2x trouwen-.
Bibi is gespecialiseerd in het ontstoppen van rioleringen. Loodgieten is haar middle name. Dierenliefhebster in hart en nieren, maar smikkelt om haar mond van goed bereide Noordse Pijlstormvogel. Schijnt zo nu en dan constipatieproblemen te hebben.

Edward: oudste zoon van Bibi uit haar eerdere huwelijk met wijlen Paul Biegel. Hofdichter en kok voor het ganse eiland. Gespecialiseerd in het bereiden van Noordse Pijlstormvogels (Broedplaats: Canna). Heeft wichelen als hobby, is misdienaar van de bisschop van Canna. Heeft het literaire talent van zowel zijn vader als zijn moeder.


Jan Paul: jongste zoon van Bibi uit haar eerdere huwelijk met wijlen Paul Biegel. Is net als zijn moeder erg goed bedreven in het loodgieten. Heeft een eigen schildersbedrijf. Is een multitalent -of heet dit nu ook al bitalent?-, want is naast deze twee banen ook nog eens assistent-timmerman, 2e assistent-vuurtorenwachter, 2e misdienaar, assistent-bondscoach van de HAE en assistent-onderwijsinspecteur. Heeft nogal rechtse trekjes met een pseudo-communistisch accentje. Heeft het literaire talent van zowel zijn vader als zijn moeder.


Gezin 2:
Kees: getrouwd met Marieke. Heeft een tattoo en piercingshop op Canna. Is daarom dan uiteraard ook technisch tekenaar van Canna. Naast die praktische kwaliteit, heeft hij erg veel ervaring in eilander voetbal. Is dus Bondscoach van de HAE. Om de tijd te doden is hij ook nog eens assistent vuurtorenwachter.

Marieke: getrouwd met Kees. Is persoonlijk assistent van de first lady. Kan uitstekend typen. Is vaste notuliste bij alle politieke partijen op het eiland: Canna's Democratisch Appel, Cannabelang Vooruit, Katholiek Canna Eerst en Leefbaar Canna. Daarnaast is ze projectmanager zeewater voor de totale Binnen Hebryden.

Ted: oudste zoon van Marieke en Kees. Bisschop van Canna. Bereidt zijn diensten zeer zorgvuldig voor. Vaak voorzien van eigengemaakte visuele ondersteuning. Is sinds kort assistent-hofdichter, was ooit de onbetwiste hofdichter. Het gerucht gaat dat een bepaald gedicht volstrekt verkeerd gevallen is bij de first lady. Na het uitroepen van een welgemeend "Ik schijt op jou", door de first lady, reageerde Ted met: "kon je dat maar es, schatje". Sindsdien draagt hij zijn 'degradatie' als een man. Bibi ook trouwens, want zij is een vrouw met ballen.

Ludo: jongste zoon van Marieke en Kees. Zwart schaap van dit gezin. Kan eigenlijk niet zoveel. In Nederland was hij uren zoet met langs-de-snelweg-staan-en-zijn-duim-opsteken-naar-iedere-truckchauffeur. Elke claxonatie zorgde bij hem voor een kort moment van extase. Bij gebrek aan trucks staart hij nu dagenlang naar het licht van de vuurtoren en is - om niet teveel last van hem te hebben- benoemd tot vuurtorenwachter.

Zo, die ballotage wordt een makkie!