06 oktober 2006

Vuur! (Jan Paul)



De heilige Sebastiaan werd met pijlen doorzeefd omdat hij de Goede Boodschap bracht. Bibi´s boek over Laika ligt nu ook onder vuur. ´Laat ze maar schieten´, zegt Bibi. ´Daar is het nou juist allemaal om bedoeld.´ In het boek vertelt ze waarom varkens worden gebruikt bij het ontwikkelen van een middel dat ontelbaar veel mensenlevens zal gaan redden. Proefdiervrij vindt dat ze het halve verhaal vertelt. Voor de proef hadden ze ook een dood varken kunnen gebruiken, want in Syrië is een methode bedacht waarbij je de bloedsomloop bij dode dieren op gang kunt brengen. Bibi wordt nu als een instrument gezien van de proefdierenlobby. Maar…
Bibi is lid van Proefdiervrij. Ze staat aan hún kant. De directeur van het proefdiercentrum wist niets van de methode in Syrië. Bibi ook niet, terwijl ze toch bijna alle artikelen van Proefdiervrij leest. Maar stel nou dat de methode uit Syrië inderdaad werkt. Dan kunnen voortaan heel wat varkenslevens gered worden. Dankzij… Bibi´s boek. Daarom zegt ze ´laat ze hun pijlen maar afvuren´. Laat de discussie maar op gang komen. Laat het maar een zo groot mogelijke rel worden. Dat kan alleen maar goede dingen opleveren.

Ik hoop alleen niet dat we nu te maken krijgen met radicale activisten die zich willen wreken op Bibi en ons prachtige huis in de Boslaan 23 in Schin op Geul met rode verf gaan bekogelen.